Legújabb

Az év legvártabb filmje, A Sötét lovag - Felemelkedés végre megjelent Blu-rayen! Most menüképekkel kibővítve a teszt ITT!

Az év szenzációja, Az éhezők viadala régóta várt magyar kiadása megérkezett! A Blu-ray teszt már olvasható ITT!

Steven Spielberg legnagyobb klasszikusa, a Cápa korábbi Blu-ray tesztje most termékfotókkal frissítve ITT!

2012. október 2., kedd

Bosszúállók - Blu-ray teszt



FILM
FILM:

Nedves geek álom. Veszett szórakozató látványfilm. Példa nélküli vállalkozás. Milliárdos blockbuster. A képregényfilmek kvintesszenciája. Kikristályosodott gyöngyszem. Szuperhős-filmek alfája és ómegája.

Csak pár dolog,ami ráhúzható a Bosszúállókra.  Nyilván lehet benne hibát találni,és nem tökéletes,de nem is kell,hogy az legyen. Aki nem bújta gyerekkorában ezeket a képregényeket,az nem fogja megérteni miért jó ez,és hiába nézi újra akárhányszor. De aki erre várt tízéves kora óta,aki éjjel lámpafénynél olvasta a Thor és Vasember-füzeteket,az tudja,és érti ennek a lényegét. Hogy Joss Whedon miért a legnagyobb király,és miért több ez egy egyszerű látványfilmnél. Ez a Bosszúállók.

CSOMAGOLÁS
CSOMAGOLÁS:

Amekkora várakozás előzte meg ezt a filmet,akkora csalódás a csomagolás. Egy egyszerű,mezei kék tokba bedobott,kékre színezett korong,belső borító nincs,a hátlap olyan ronda,hogy vallatni lehetne vele (egylemezes-logó,egy kép,aminek a felét kitakarja az infosáv,stb) ,és a gerincen abszolút megbomlik a csapatszellem,hiszen a négy főhős közül a közönségkedvenc Vasember kapta helyet,háttérbe szorítva a többieket. Nagyon átgondolatlan az egész kivitel,a világ harmadik legsikeresebb filmje többet érdemelt volna.
A Disney-nek köszönjük,hogy felvásárolta a Marvel-t,és ezzel elvágta az utat a díszdobozok felé,amiket a Paramount behozott volna ide is,úgy mint pár hónapja az Amerika kapitány BD-nél,és a Thor-nál.

MENÜ
MENÜ:

A menü szép,mozgó,animált,és összességében kellemes meglepetés. Minden hős kap saját panelt,így igazságosan elosztva a helyet. Könnyű benne navigálni,kényelmes,szép,hangulatos,szóval nincs panasz. A pop-up menüre is áll mindez,a srácok oda tették magukat.

KÉP
KÉP:



A Disney MPEG-4 AVC kódolású,1.78:1-es képarányú 1080 p-s FULL HD transzfere nem kegyelmez. Csodás színek és mély feketék jellemzik a képet. Főleg az elején sok a sötét szcéna,de ilyenkor sem veszik el semmilyen képinformáció. A részletesség lenyűgöző,minden egyes arcrezdülést láthatunk,Vasember páncélján a karcok,vagy Amerika kapitány ruhájának anyaga tökéletesen kivehető,ámulatos. Néha a kép defókuszba csúszik,de ez valószínűleg a filmszerűbb hatás kedvéért van,és amúgy is rendezői utasítás volt. A legszebb viszont a kontraszt,ami az egyik legkiválóbb az utóbbi években. Csodálatos Hulk bőre,vagy Thor ruhája a sötét erdőben,de a klasszikus pajzs is fényesen világít. Elsőrangú munka.

HANG
HANG:

A Disney DTS HD 7.1-es angol hangsávja ütősen szól,szépen betölti a szobát a hangzás. A mélyhangok lenyűgözőek,jól meg van dolgoztatva a mélynyomó. A Helicarrier felszálása hatalmas élmény: a víz csobogása,a turbinák pörgése,a hatalmas váz súlya,ahogy a levegőbe repül. A Thor vs. Vasember harc vége repeszt,Hulk tombolása brutális,és akkor még nem is szóltunk az olyan finomságokról,mint Stark hangja a páncélból,a filmvégi csata térhangzásbeli ütősségéről.

EXTRÁK
EXTRÁK:

Szívem szerint két csillagot sem adnék az extrákra,de a kimaradt jelenetek felidézik bennem a film hangulatát,és ez jóleső érzés. Mert mi is van a lemezen bónusz (ha-ha-ha) gyanánt? Kimaradt jelenetek,bakiparádé,egy hatperces kisfilm,és a A 47-es című rövidfilm,ami vicces,de jelentéktelen. Semmi werkfilmek a látványról (mármint azt a hat perces kis semmit leszámítva) ,semmi hatórás extra anyag,semmi.  Hogy miért ilyen nagyok az elvárásaim? A világ harmadik legsikeresebb filmjéről beszélünk! Szégyen.

ÖSSZESÍTÉS
ÖSSZESÍTÉS:

A filmet (ami alap),képet,hangot és menüt leszámítva semmit nem kapunk. Nincs egy jó csomagolás,normális lemez szitázás,extrák,valami,ami jelezné,mekkora film is ez. Egy belső borítót nem érdemeltünk meg. Szégyen. Enyhítő körülmény,hogy csak 4990 ft,a megszokott 6990 ft helyett,de én szívesebben fizettem volna a magasabb árat egy magasabb színvonalú kiadásért. Vagy lehetett volna mindkettő,limitált példányszámú extra változat,és a normál verzió. Mert a fórumokat elnézve,lett volna arra is vevő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése