Legújabb

Az év legvártabb filmje, A Sötét lovag - Felemelkedés végre megjelent Blu-rayen! Most menüképekkel kibővítve a teszt ITT!

Az év szenzációja, Az éhezők viadala régóta várt magyar kiadása megérkezett! A Blu-ray teszt már olvasható ITT!

Steven Spielberg legnagyobb klasszikusa, a Cápa korábbi Blu-ray tesztje most termékfotókkal frissítve ITT!

2012. szeptember 5., szerda

Men in Black - Blu-ray teszt






FILM
FILM:

Kay és Jay ügynök első kalandja (azóta már a negyediket tervezik) máig a legjobb MiB-mozi,amit a rajongók töretlen szeretete bizonyít. Így hát én is elő áastam a boltok polcairól az utolsó eladó példányt,hogy lássuk,ugyanolyan hatásos-e ma,mint akkor. Jelentem: igen.

CSOMAGOLÁS
CSOMAGOLÁS:

A Sony a harmadik epizód alkalmából megjelentette az első két részt BD-n,pedig az egyes kaland már korábban is elérhető volt. Most különleges o-ring-et is kapott a kiadás,valamint friss borítót adtak neki. Ez mind szép és jó,a kartontok kicsit bő sajnos,de az anyaga minőségi,ahogy a hátsó magyar papír is. A műanyagtok masszív,a korong szitázása szép,és van belső borító is.

MENÜ
MENÜ:

Szép,filmrészletes menüt kapunk,a zenével megfejelve pedig több mint korrekt. A pop-up menü is stílusos,abszolút rendben van itt minden.

KÉP
KÉP:



A Sony MPEG-4 AVC kódolású,1.85:1 képarányú 1080p-s Full HD transzfere nem vall szégyent. A film közel 10 éves,de a kép szép tiszta,mentes a karcoktól,hibáktól. A színek szépek,nem fakók,általában élénkek,de vannak kivételek. A feketék szép mélyek,de talán a legjobb pillanat a végén van,amikor Will Smith a bogárral harcol. Itt a sötétséget megtöri a tűz vöröse,ami kiválóan mutat. Az élességgel soha nincs gond,elmosódásokat sehol nem találni. A részletesség sem szenved csorbát,jól kivehető a legapróbb részlet is mindenhol. Sajnos néha kicsit szemcsés a kép,és nem mindig a jó értelemben. Igaz,hogy ettől a film kevésbé lesz steril,de néha már zavaró,és amúgyis az embernek valahogy van egy olyan érzése film közben,hogy szép-jó a kép,de kicsit kevés. Nem ugrik a minőség az ember arcába,kicsit diszkrétebb itt a tökéletesség. Ettől még a kép remek,és annak tükrében,hogy a film hány éves,igazán impresszív ez.

HANG
HANG:

Az angol Dolby True HD hangsáv hozza amit kell: kiviszi az ablakokat,megremegteti a falakat,és megőrjíti a szomszédokat. Minden hangfalat használva terjed szét a szobában a MiB hangzás,ahogy J és K ügynök akcióba lendülnek. A térhangzás csillagos ötös,a lövéseknek és robbanásoknak elképesztő ereje van. A mélyek nagyon meggyőzőek,kicsi hiányérzete lehet az embernek itt-ott,de nem ez a jellemző.

EXTRÁK
EXTRÁK:

A Sony jól megpakolta az lemezt,minden elérhető bónusz felkerült a lemezre. Van egy marék komenntár,audi-és vizuális is,vannak több kamerállásból megtekinthető szcénák,ebből hármat találunk. Öt darab kimaradt jelenet van,egy dokumentumfilm,és egy korabeli werk. Kapunk sztoriboardokat,és képgalériát is,rengeteg képpel a lényekről,a forgatásról,de tervrajzokat is látunk,de élvezetes az a játék is,ahol magad vághatsz jeleneteket. Két másik játék is van,de azok már kevésbé szórakotatóak. Tölteléknek kapunk előzetest,és egy videoklipet,illetve egy földönkívüli kommentár is van,a filmhez kreált földönkívüli nyelven. Egy szót sem lehet belőle érteni.

ÖSSZESÍTÉS
ÖSSZESÍTÉS:

4990 ft-ért kapunk tonnányi bónuszt,animált menüt,csodás képet-hangot,remek filmet,és még karton slip is van a tokon. Ennyiért ez ajándék,de leginkább úgy éri meg,ha a második részt is megveszed,ami ugyanilyen minőségben jött ki,kevesebb extrával. De ha valakinek nem szimpatikus a két külön kiadás,ott van a gyűjtemény,amiben mindkét film helyet kapott. Ez 6990 ft,amivel 3000 ft lehet spórolni,de akkor meg elesünk a külön borítóktól. Szóval lehet választani,van miből,a MiB rajongóknak eljött a kánaán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése