Legújabb

Az év legvártabb filmje, A Sötét lovag - Felemelkedés végre megjelent Blu-rayen! Most menüképekkel kibővítve a teszt ITT!

Az év szenzációja, Az éhezők viadala régóta várt magyar kiadása megérkezett! A Blu-ray teszt már olvasható ITT!

Steven Spielberg legnagyobb klasszikusa, a Cápa korábbi Blu-ray tesztje most termékfotókkal frissítve ITT!

2012. július 2., hétfő

Tintin kalandjai - Blu-ray kritika


FILM:
FILM

Steven Spielberg már régóta foglalkozott a belga Tintin kalandjainak vászonra vitelével,de csak most jött el az az idő,amikor úgy gondolta,a technika készen áll a filmre.Motion-capture technológiával egy hónap alatt rögzítette a filmet,majd két év utó mnuka után mozikba küldte filmjét.

A Tintin kalandjai igazából nem más,mint folyamatos pörgés.Akció akció hátán,fantasztikus látvánnyal,de igazából a film savát-borsát a humor adja,ami a filmben néha kicsit gyerekes,de jól lehet vele szórakozni.Sajnos a karakterek kidolgozása nem sikerült,Tintin végig kétdimenziós figura,így erre a kalandra mondhatjuk: erős kezdés,de a folytatástól még többet várunk.


CSOMAGOLÁS
CSOMAGOLÁS:

A film szerencsére bd+dvd kombóban érkezik,vagyis a tok tartalmaz egy blu-ray-t és dvd-t is.,mindkettőn a film található.Ennek leginkább a családosok örülhetnek,hiszen míg a nagyobb tesó blu-ray-n nézi angolul,a kisebbik dvd-n magyarul,de utazáskor is jól jöhet a bd tulajoknak a plusz korong,hiszen a horvátországi apartmanokban azért még nincs bd lejátszó,dvd ellenben valószínűleg igen.

Maga a tok ugyebár a jól ismert kék,műanyag kivitel,masszív,minőségi,nincs rá panasz.A borítókép is szép,habár jobb plakátot is találhattak volna ide.A Sony-nál nagyon oda figyelnek a lemezekre,és kiadásokra,így fordulhatott elő,hogy egy apró Snowy/Milou kiskutya figyel a technikai leírás mellett,a tok hátulján.Nem nagy dolog,de azért látszik az odafigyelés,hogy még ez is ott van,erre is fordítottak időt,jól esik ilyenkor vásárlónak lenni.

Annál kevésbé esik jól viszont,amikor a Warner/Paramount filmek tokjait szétpattintva egy fehér,szitázatlan lemezt kapunk,mind dvd-n,mind bd.A Disney és Sony szerencsére csak dvd esetében hagyja üresen a lemezt,így jelen esetben kapunk egy szép szitázott korongot (bd) ,illetve egy fehér lemezt (dvd).A boritó két oldalas,így a tok belsejében egy filmből vett képkocka vár minket.
MENÜ

MENÜ:

Egy álom a menü,mozgó,animált,filmrészletes,zenés,egyszóval: tökéletes.Könnyű benne navigálni,hangulatos,vagyis szép munka,akárcsak a pop-up menü.

KÉP
KÉP: 

És igen.

Az MPEG-4 AVC kódolású,2.35: 1 képarányú,1080p-s Full HD transzfer valami álomszép.A Sony mindig is az egyik legmegbízhatóbb stúdió volt,és ez itt is igaz.A részletesség fantasztikus,a digitális világ és karakterei valósághűebbek mint valaha.Az arc részleteiben is elmerülhetünk,láthatjuk az apró ráncokat,a bőr tökéletlenségét,de egy-egy helyszín is pazarul fest.Az élesség még egy gyakorlottab blu-ray tulajt is ámulatba ejt,nincs helye itt másnak,csak az ámulásnak.Egy füstösebb részek sem okoznak gondot a transzfernek,könnyen vesz a ködös angliai reggeleket,vagy a homokfúvást,nem kockásodik vagy szemcsésedik.A színek is pazarak,egyszerűen lenyűgözőek,olyan élénkek,remek.A feketék mélyek,ahogy kell,a kontrasz látványos,de nem hivalkodóan.Animációs film még nem festett szebben!
HANG

HANG:

A hang fura dolog,néha ugyanis nem igazán kapjuk meg itt Magyarországon azt,amit külföldön.Ugyanis nyugatabbra a film bd változatán van DTS HD MA 7.1-es hangsáv is,itt viszont ,,csak" DTS HD MA 5.1-et kapunk.Igaz,ez is szépen szól,sőt!Csak hát,azért ez a film igazán 7.1-ben szól jobban.

De ne bánkódjunk,inkább csapjunk is a lecsóba: a hangzás remek,igazán szépen támogatja a képet.Hogy őszinte legyek,a Super 8 óta nem élveztem ennyire a hangot.A centerben és a frontoldalon is zajlanak az események,a térhangzás körénk varázsolja az akciót.A zene remekül teljesedik ki,sistergés vagy egyébb mellékzajok nélkül.A párbeszédek tiszták,de persze az igazi csoda az akciók hangzása.A mélyek lenyűgözőek,a lövéseknek megvan a súlya,erelye,visszadja azt az érzést amit a Hollwood-i akcifilmek (Csatahajó,A szállító 1-3) elvett a nézőktől: azt az érzést,hogy baszki,itt lőnek,ez nem vicc.Mára a közönség csak ásítással konstatálja a lövöldözést: aha,megint lőnek,jó.

EXTRÁK
EXTRÁK:

Másfél órányi bónuszt kapunk,ez rendben van.Sok kisfilm van,leginkább a forgatással és utómunkákkal kapcsolatban.A technikáról mindent megtudhatunk belőlük,ahogy az animálás művészetéről is.Megszólalnak a szereplők,stábtagok,leginkább kiemelve,milyen fárasztó így dolgozni.Spielberg is megszólal,elmeséli hogyan jöt neki ez a projekt,illetve,miért így forgatták.Igazából kellemes bóuszokat kapunk,nem lehet panasz.

ÖSSZESÍTÉS
ÖSSZESÍTÉS:

Remek kiadvány lett ez,világbajnok képpel,hanggal,érdekes,jól összeválogatott extrákkal,és egy meglepetésszerű menüvel.Külön köszönet a plusz dvd-ért,így azoknak is ajánlott a kiadvány,akiknek még nincs bd lejátszójuk,de tervezik,hogy veszik.Spielberg rajongóknak természetesen kötelező,de a kalandfilmek,illetve animációsfilmek kedvelőinek is ajánlott.

Képek:



 Itt a kiskutyus:



 Menü:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése