Legújabb

Az év legvártabb filmje, A Sötét lovag - Felemelkedés végre megjelent Blu-rayen! Most menüképekkel kibővítve a teszt ITT!

Az év szenzációja, Az éhezők viadala régóta várt magyar kiadása megérkezett! A Blu-ray teszt már olvasható ITT!

Steven Spielberg legnagyobb klasszikusa, a Cápa korábbi Blu-ray tesztje most termékfotókkal frissítve ITT!

2012. július 21., szombat

Paul - Blu-ray teszt







FILM
FILM:

Simon Pegg és Nick Frost habár Edgar Wright nékül mentek tovább,a színvonal nem sokat csökkent. A Vaskabátok és a Haláli hullák hajnala után au író-színészpáros egy földre pottyáant földönkívüli történetét regélik el,a buddy-movie és a horror műfaj kiparodizálását követően ezúttal a sci-fi zsáner kap fricskát és egyúttal tisztelgést. A poénok zseniális és a kissé lapos között ingáznak,leginkább azért a pozitív oldalra billentve a mérleget. A rengeteg utalás pedig minden mozibuzit kielégít majd,annyi van,hogy számolni sem győztem. Paul pedig örök haver marad majd a film rajongóinak.


CSOMAGOLÁS 
CSOMAGOLÁS:


A Universal egy ideig normális tokban szervírozta a filmjeit,ám egy decemberben át állt a környezetbarát,vékonyabb és gagyibb,könnyen törhető tokokra,amik kissé csalódást keltőek,és még a céljukat sem érik el,hiszen sok rajongó inkább lecseréli a tokot normálisabb műanyag dobozra. A borító szép és jó,a lemez szitázásával sincs baj,ez rendben.

MENÜ
MENÜ:


Kezd tele lenni a tököm a Universal egyen menüiből,amik ugyan nem rondák,és könnyen kezelhetőek,de mégiscsak: a Blu-ray drága,a Blu-ray luxuscikk,a Blu-ray a filmgyűjtők és geekek holmija,nem az átlagos vásárlóké. Tehát,ennyi pénzért a rajongóknak illik valami különlegeset nyújtani,még a menük terén is. Legjobb példa erre a Paramount,ahol minden film csodás,egyedi,animált menüt kap,és ez így van rendjén. De,hogy minden Universal-filmnél ugyanazt kapjuk...hát nem vall túl sok kreativitásra. De lepontozni mégsem fogom,mert mint mondtam: csúnyának nem csúnya,csak már unom.


Ráadásul,a külföldi oldalak tanulsága szerint kint kicsit azért megbolondították a menüt egy UFO-s stílussal,de,hogy itthon ezt miért nem kapjuk meg?

ÍME A KÜLFÖLDI MENÜ
KÉP:

KÉP: 
A Universal MPEG-4 AVC kódolású,2.35: 1 képarányú Full HD 1080 p-s transzfere nem hagy kétséget. A részletesség egészen kiváló,az arcközeliek,a nagytotálok,a kisközeliek mind csodásak. Fantasztikus tájakon haladunk keresztül,a textúrák,az aszfalt pora,minden apróság kivető. Kicsi szemcsézettség egy-két helyen előfordul,csakhogy nem legyen túl steril a látvány. A kontraszt is kiváló,egy beszélget volt,ahol kicsit soknak éreztem. Pompásak azonban a színek,a zöldek,a sok sárga,az ég kékje: mind élénkek,de nem rajzfilmszerűen. Az élesség sem hibádzik,minden apróság kivehető. Kiemelkedőek a nappal szcénák,főleg a lakókocsibelsők,ahol a fény minden oldalról megvilágja a berendezést és a színészeket. A sötét jelenetek sem vallanak szégyent,a tábortüzes beszélgetést emelném ki,ahol a sötétet megtöri a tűz vöröse. Paul is fantasztikus,látszik,hogy az animátoroknak mi mindenre volt gondjuk,a bőrétől a a szeme csillogásáig. A rajongók oda lesznek.

HANG
HANG:

A DTS-HD MA 5.1-es eredeti hangsáv nem igazán hagy maga után kívánni valót. Sok beszélgetős jelenet van,így leginkább a frontoldalon zajlanak az események,de ugye akcióból sincs hiány,ebből a szempontból az öreg néni házánál zajló jelenet a legjobb,a robbanások szépen szólnak,kellően mélyek,a shotgun lövéseknek is van súlyuk,erejük. A térhangzás nagyon jó a már említett tábortüzes jelenetenél,ahol a jelenlévők körben ülnek,így sokszor érezzük magunkat a kör közepén ülőnek. A magyar DTS hangsáv persze nincs ennek közelében,de a szinkron nem rossz darab,így ezzel is meg lehet próbálni a filmet.

EXTRÁK
EXTRÁK:

Jelentős csalódás. A külföldi kiadások dúskálnak a bónuszokban,ám az itthoni kiadásra sajnos csak egy audiokommentár a színészekkel és rendezővel valamint a producerrel,három kisfilm,egy bakiparádé és egy képgaléria fért fel. Az első kisfilm Simon Pegg grimaszait gyűjti csokorba,nem túl érdekesek. A második Paul evolúciójáról szól,még ez a legjobb. A harmadik meg a filmbeli író,Adam Shadowchild bemutatása - filmrészletekkel. A bakiparádéban sok a melegpoén (már a Vaskabátok bakijaiban is ezt csinálták),és hát ennyi. Kár érte.

ÖSSZESÍTÉS
ÖSSZESÍTÉS:

Kép-hang rendben,de hát ez tok...ráadásul az extra felhozatal sem túl fényes,de a film még mindig szórakoztató. Igazából a film rajongóinak ajánlanám legfőképp,látatlan vételbe csak az vegye,aki tisztában van a specifikációkkal. Az viszont szégyen,hogy Pegg-Frost előző két közös filmje még nem jött ki BD-n itthon,pedig kint már elérhetőek jó kiadásokban. De mindegy,akinek kell,már megrendelte onnan. Addig meg élvezzük a Paul-t,ami remek példája annak,hogyan ne adjunk ki egy jól sikerült,de nem túl sikeres filmet BD-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése